30-04-13

creatief met klei en mallen

Ik ben eigenlijk niet zo'n een klei fan. Ik zie het wel ontzettend graag. Maar als ik het doe, is het toch vooral een knoeiboel! Toch kon ik het niet laten om hier wat mallen te bestellen. En ik moet zeggen, het is heel erg plezant en het resultaat mag er ook zijn:

 

IMG_3346.JPG

29-04-13

ritstasje

Na het gebruiken van mijn ritstvoetje bij de paspel van mijn deken, waagde ik ook eens een poging met een echte rits. Iets wat me altijd al afschrikte omdat ik weet dat mama hier ook wel eens bij durfde vloeken. Tot ze een heel goede methode vond op youtube. Dit filmpje is heel erg goed om te weten hoe je alle lagen moet leggen om te stikken, maar mijn kanten waren nooit heel erg mooi. Dus zocht ik naar een andere methode hiervoor. En die vond ik hier. Zo lukte het toch al wat beter, hier het resultaat:

IMG_3343.JPG

IMG_3344.JPG

 

11:07 Gepost in Naaien | Permalink | Commentaren (0)

28-04-13

plaidje met paspel

Mama naaide al eens een plaidje met een paspel ertussen. Ik nog niet. Ik had zelfs nog nooit met een papsel gewerkt, en deze naai je er blijkbaar het beste in met een ritsvoetje en ook dat had ik nog nooit gebruikt! En toch was ik erg gemotiveerd om eraan te beginnen. Zeker na het kopen van dit mooie stofje van petit pan. Ik volgde de instructies van haar, die heel erg duidelijk zijn. Zelfs voor een leek als mij. De paspel maakte ik wel niet zelf. Deze kocht ik af bij Veritas. Mijn deken is ongeveer 1m45 op 1m en ik gebruikte voor de achterkant een fleece deken. 

 

IMG_3339.JPG

IMG_3336.JPG

IMG_3341.JPG

IMG_3342.JPG

12:57 Gepost in Naaien | Permalink | Commentaren (0)