30-09-12

gehaakte poncho

Als je buiten kijkt, lijkt de herfst met momenten echt wel begonnen te zijn. En gelukkig maar, want ik (de dochter) was wel al even in de herfst-sfeer. Zo maakte ik onlangs deze poncho. Ik heb deze keer eens geen patroon gevolgd, maar mij laten inspireren door een foto die ik vond op internet. De poncho bestaat uit 16 vierkanten (model van het vierkant kan je eigenlijk kiezen hoe je wilt). Die je dan daarna aan elkaar haakt zoals op de onderste tekening. 

IMG_2824.jpg

IMG_2820.JPG

poncho.jpg

13:37 Gepost in Haken | Permalink | Commentaren (0)

19-09-12

gehaakt strikje

Kon ik maar Japans! Want wat een haakpatronen en boekjes hebben die zeg! Door een namiddagje surfen in het weekend kwam ik deze website tegen. Ok, ik maak het jullie moeilijk. Dit is een Russische website ( denk ik) waar je japanse patronen kan downloaden. Niet simpel, maar wel de moeite waard! Je kan gelukkig vanboven op de site engels aanduiden en dan wordt het al veel duidelijker. Je ziet dan al snel waar je japanse patronen kan downloaden. Je moet hier absoluut geen japans voor begrijpen want bij elk haakpatroon staat een tekening. Ik denk dat dit dan wel zou moeten lukken. Ik ben in ieder geval met iets kleins begonnen, nl deze strikjes:

 

IMG_2814.JPG

Ik vind dat ze erg leuk zijn geworden en waren ook helemaal niet moeilijk. Hoe ik het patroon heb begrepen moet je eigenlijk 2 achten haken volgens het patroon en deze dan aan elkaar naaien met een knoop en enkele leuke kantjes. Ik heb er ook nog een pin achter op geplakt zodat ik het als broche kan gebruiken. Hier het patroon zodat jullie dit ook eens kunnen proberen. Als je op de foto klikt wordt hij nog iets groter. Veel plezier!!!

 

IMG_2817.JPG

59_6343_dbf018e92921783.jpg

17:48 Gepost in Haken | Permalink | Commentaren (0)

12-09-12

enkele buttondoosjes en andere knutsels

Mama heeft nog enkele buttondoosjes gemaakt die we gaan proberen te verkopen op de markt zaterdag.

 

IMG_2663.jpg

Ik heb ook nog een letterbak gepimpt en een vilten hartje gemaakt.

IMG_2639.JPG

IMG_2656.JPG

09:05 Gepost in Naaien | Permalink | Commentaren (0)