22-08-12

Machineborduren

Machineborduren is ook een hobby van ons. Vooral in de zomer doen we dit wel eens minder want dit kan je natuurlijk niet buiten doen. Toch wilden we jullie iets laten zien dat we gemaakt hebben, nl deze doos ' upgepimpt' met Loralie dames:

IMG_2335.JPG

IMG_2336.JPG

21-08-12

Gehaakte spulletjes

Ik kocht onlangs dit hart, een soort van letterbak maar met grotere vakken. Het leek mij ideaal om wat zelfgemaakte spulletjes in op te bergen. Jullie kunnen wel een paar spullen herkennen waar we al reeds over geblogd hebben, maar ook enkele amigrumi diertjes die jullie nog niet zagen.

 

IMG_2601.JPG

17:17 Gepost in Haken | Permalink | Commentaren (0)

20-08-12

Stokhaken

Ik heb onlangs een nieuwe techniek uitgeprobeerd namelijk het stokhaken of bezemsteelbreien of broomstick crochet in het Engels. Je hebt hiervoor 1 dikke breinaald nodig en 1 haaknaald in de dikte van je garen. Hier zie je het begin van mijn sjaal:

 

IMG_2597.JPG

 

Het is verassend leuk en gemakkelijk om te doen. Alleen in het begin is het wat zoeken op welke manier je de breinaald het beste vasthoudt. Ik heb het boekje stokhaken gebruikt voor de uitleg. Hier staan ook heel wat leuke patronen in, maar om te starten is denk ik een gewone sjaal het beste en kan je de uitleg hiervoor ook gewoon vinden door even te zoeken op het internet ( je kan zelfs filmpjes vinden op youtube).

Het effect van de steek vind ik heel mooi in garen dat zelf van kleur verandert:

IMG_2599.JPG

17:17 Gepost in Haken | Permalink | Commentaren (1)